Почина отец Ангел Ангелов от храм Св. София, духовен надзорник на

...
Почина отец Ангел Ангелов от храм Св. София, духовен надзорник на
Коментари Харесай

Почина отец Ангел Ангелов от храма ``Св. София`` |

Почина отец Ангел Ангелов от храм " Св. София ", духовен надзирател на Софийска епархия и един от най-обичаните и известни духовници в столицата.

Отецът е умрял на 24 ноември вечерта, откакто от средата на септември е бил в болница поради заболяване от COVID-19. Повече от два месеца лекарите се бориха за живота на свещеника, който обаче не съумя да пребори заболяването, оповестява уеб сайтът.

Отец Ангел (Анжело) Емануилов Ангелов е роден на 27 февруари 1962 година в Добрич. Завършва приблизително обучение в 142 СУ в София, а по-късно и Богословския факултет при Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Назначен е за помощник в катедрата „ Християнска апологетика и християнска философия “, в Богословския факултет при Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където преподава до своето ръкоположението за духовник.

От 1 юни 2011 година о. Ангел е назначен за протосингел на Софийска митрополия, като не престава да ръководи и служи в храм „ Света Софѝя “. Освободен е от тази служба на 15 юли 2017 година От същата дата е назначен за нравствен надзирател на Софийска епархия.

Със брачната половинка си Евгения Ангелова имат две деца.

Информацията за опелото ще бъде обявена в допълнение.

Мир на паметта му!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР